Blog

Ahmet Turkkani 30 Mei AHMET

In twee dagen weer helemaal up to date

Ahmet Turkkani

Is de algemene kennis die je opdeed op de schoonheidsspecialistenopleiding allang weer weggezakt en ben je nooit toegekomen aan de verdieping? Of mis je gewoon de updates van wat er anno 2017 aan wetenschappelijk geformuleerde werkstoffen en behandelmogelijkheden zijn? In een tweedaagse niet-merkgebonden training spijkert Ahmet Turkkani van Dermaesthetics je kennis helemaal bij.

Waarom besloot Dermaesthetics tot het
geven van algemene trainingen?

Ahmet: “Ik kwam tijdens de merkentrainingen regelmatig mensen tegen die bijvoorbeeld niet exact weten hoe acne ontstaat. Onze algemene – dus absoluut nietmerkgebonden – training speelt onder andere in op die basiskennis van de huid en zoekt daarna de verdieping. In heldere en begrijpelijk taal en vooral erg to the point. Ik ben natuurlijk zelf ook schoonheidsspecialist dus ik weet wat er in de praktijk belangrijk is.”

new epidermis

Heeft de specialist deze kennis dan niet?
Ahmet: “Ik heb precies dezelfde opleiding als andere schoonheidsspecialisten maar die is vrij algemeen en als je het niet bijhoudt, zakt die kennis bovendien weg. Wij merken dat er echt ontzettend veel behoefte is aan zowel basis- als verdiepingskennis. Onze try-out in februari zat Training in beeld binnen een halve dag vol, evenals de training van mei/juni. Ook de training die gepland staat voor september/oktober is vol, er is al een wachtlijst die in januari aan bod komt. Er is zoveel enthousiasme.”

“Wij merken dat er echt ontzettend
veel behoefte is aan zowel basis- als
verdiepingskennis”

De algemene training bestaat uit twee dagen.
Wat doe je op dag 1?
Ahmet: “Op dag 1 frissen we de basiskennis van de huid op. We bekijken de organen, hoe ze functioneren en waarvoor ze bedoeld zijn. Hoe werkt de stofwisseling? Hoe werkt wondgenezing? We bekijken hoe een huid is opgebouwd en wat er allemaal aan kan mankeren, van pigmentvlekken tot huidkanker. We krijgen duidelijk wat je niet kunt behandelen en wanneer je moet doorverwijzen naar een arts. We bespreken de behandelmogelijkheden die een arts heeft, inclusief de bekende medicatie.”

En op dag 2?
Ahmet: “Dan bekijken we vooral wat we wél kunnen doen. Er komen diverse huidproblemen aan bod, de processen en oorzaken daarachter en hoe je erop kunt inhaken met welke vernieuwende of beproefde ingrediënten. We gaan dieper in op al die verschillende werkstoffen, bijvoorbeeld de werking van chemische en de fysische filters bij zonneproducten en het nut van extra antioxidanten.

Ook bekijken we samen de apparatuur die er op de markt is en wat je ervan kunt verwachten. We behandelen veel voorbeelden uit de praktijk, doen rollenspellen en maken onbewuste behoeftes van een klant bewust. Ook: hoe doe je een intakegesprek? Daar valt of staat alles mee en wordt vaak onderschat.”

HUID TRAINING2

Hoe houd jij je kennis up to date?
Ahmet (lachend): “Ik zoek altijd de grenzen op van wat mogelijk is, dat is een soort ziekte. Ik kijk ook naar wat artsen doen, lees veel en zoek altijd de verdieping. Ik heb natuurlijk het geluk dat ik getraind word door alle merken die wij in huis hebben. Die zijn allemaal verbonden met artsen en wetenschappers als dermatologen, chemici en plastisch chirurgen. Die zorgen er continu voor dat wij trainers bijblijven.”

Is er nog plek?
Ahmet: “Je kunt je nu aanmelden voor januari.”

Aanmelden? Neem contact met ons op voor de beschikbare data.

 

Publicatie: Esthé NR. 5


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone